Disney lär barnen att skämmas

Har ni tänkt på att de elaka i barnfilmer alltid är fula?
Har ni tänkt på vad det ger barnen för undermedvetna associationer? Att folk som inte ser ut som vandrande barbie dockor skulle vara mindre värda än andra... Att folk som inte ser ut som vandrande barbiedockor på något sätt skulle vara elaka. Inte konstigt att det är svårt att passa in och/eller bli accepterad i dagens samhälle när man blir hjärnvättad sedan födseln.
Disney lär ut klyftor till barnen. På disneychannel går det ett program som heter rasten. Intrigerna i rasten kan variera men präglas alltid av en och samma sak, vissa är "töntar" och vissa är "coola". Vill vi verkligen lära detta till våra barn, så att de sedan ser det som en självklarhet att det är så det ska vara? Barn föds till världen med rena sinnen, de har inte smutsats ner av intryck och traumatiserats av hemska upplevelser ännu.
Dagen då min lillasyster ska börja skolan så har hon inte en aning om vad 'skolan' innebär. Eller vänta, det vet hon ju visst, för det har hon sett på RASTENdisney channel eller nicelodeon eller whatever det är för sjuk kanal som visar det där jävla programmet.

Skärp till er. Tänk på vad ni sänder ut för signaler.

Kommentarer
Postat av: Mathilda

Halleluja!

2008-03-14 @ 13:25:59
URL: http://dalberg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0