ra:balder

Jag vill fly någonstans långt bort. Jag sitter här igen och jag tror att det alltid kommer sluta och börja med att jag sitter här beroende på vartifrån man börjar räkna. Om man har tur kanske man har en fin vän att räkna tillsammans med. Att hålla andan och räkna tillsammans med. Och hela livet kunde vara en tävling. Men någon börjar sakta bli blå i ansiktet och då frågar man sig. Vad är egentligen livet?

Jag säger här igen och vet inte vart jag sitter.


Kommentarer
Postat av: U.

Så vackert skrivet, och så sant, och det gör så ont. Saker gör väldigt ofta ont... men om saker inte gjorde ont antar jag att man inte skulle uppskatta de saker som inte gör ont lika bra.



Det var på vissa sätt enkelt för mig att inte börja dricka, för det dröjde till ganska sent innan de personer jag umgicks med började med det. Tillräckligt sent för att jag kanske inte skulle ha fått ett starkt självförtroende, men börjat inse att jag inte var som alla andra. Och eftersom jag ändå aldrig varit som alla andra, slutade jag försöka. Om jag någonsin har försökt.

Jag har alltid tyckt att det är obehagligt med berusade människor. Jag har alltid varit förvirrad över att folk tar det som en så given grej, att det är något man kommer att börja göra, dricka - men att de inte ser det som något destruktivt, eller tragiskt.

En av mina första och största anledningar att aldrig börja dricka var min hjärna. Jag har alltid varit intelligent och det har varit väldigt viktigt för mig. Alkohol är dåligt för hjärnan, hela livet, vad folk än hävdar ibland. Även i små mängder. Och det är dåligt på så många andra sätt, rent fysiskt.

Dessutom är det dyrt. Och det innehåller massor med kalorier. Och då köper jag hellre te för pengarna, och äter brownies och glass tills jag storknar för kalorierna, än super mig full.



Men. Jao. Alla har sitt fria val. Jag tror bara inte på alkohol. Som en lösning, eller en räddning. men jag kan å andra sidan inte säga mig vara fri från destruktiva beteenden, så jag vill inte döma någon heller.



Nu har jag babblat, men du frågade så... jag svarade. Även om det finns mycket mer att säga om det hela.



Du verkar klok på väldigt många sätt, inte minst för att du verkar reflektera över saker. Jag tycker om människor som vågar göra reflektioner.



Var rädd om dig.

2008-11-24 @ 21:00:09
URL: http://nettelblad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0