Konspiration!

Någon från Landskrona försöker stjäla min identitet. Jag svär!
Förra veckan ringde det från en skönhetssalong och undrade varför jag inte dykt upp på min tid. Ingenting konstigt. Vem som helst kan ringa fel, men när de då gör det, måste de ringa till sveriges mest paranoida person?
Och dessutom har jag denna vecka ett antal missade samtal från en viss "Björn" som vill boka in en tid med "oss". Jag ringde upp Björn.

Tydligen är jag numera exklusiv VIP-person i landskrona. 

Animism2

"Någon som han, som tänkte mer på sig själv än på stammen, hade inte längre någon plats bland sitt folk. Där sågs individualism som något slags sinnessjukdom, som att vara besatt av en demon." - ur Odjurens Stad, Isabel Allende

Narkos-.

Jag operarade bort halsmandlarna igår. Det är väldigt kul med morfin. Det första som kom ur min mun när jag började vakna till (förutom blod) var :
- Pappa, vad var Yggdrasil för något?

För alla er som nu har frågetecken i ansiktet kan jag upplysa er om att Yggdrasil var "livets träd" inom fornnordisk mytologi.
Fråga mej inte ens varför, okej...

Animism~

"Jorden hör inte till människan; människan hör till jorden. Allting är sammanlänkat som blodsbanden inom en familj. Allting hör ihop. Vadhelst som drabbar jorden, Drabbar jordens söner. Människan vävde inte livets väv. Hon är blott en tråd i den. Vadhelst hon gör mot väven, Gör hon mot sig själv."

Suquamihövdingen Seattle 1854


Color my life with the chaos of trouble

.


ä--ä---


Indeed.

"Den ekonomiska utvecklingen i ett land är alltid ett samspel mellan tre sektorer: näringsliv, hushåll och den offentliga sektorn, där var och en har sin givna roll. Det finns en skillnad i syn på exakt var gränserna mellan rollerna går, men huvudregeln bör nog vara att staten inte utan goda skäl bör äga bolag i konkurrensutsatta branscher. Skälet är givetvis att skattebetalarnas pengar generellt sett inte ska gå till att subventionera verksamheter som konkurrerar på en marknad, eftersom det riskerar att snedvrida konkurrensen."

Läs mer här : http://www.mp.se/templates/Mct_177.aspx?number=188808

Positiva klubben startar. Nu.

1.
Förra veckan fick jag helt oprovocerat en komplimang för min rolltolkning (Titania, nutidsorionterad tolkning av Shakespears' "en midsommarnattsdröm"). Jag hade gått runt hela veckan och haft prestationsångest över mitt framförande så det betydde verkligen mycket. Det bästa var att den som sagt kom helt oprovocerat och helt oväntat, dessutom från helt oväntat håll!

Kryptik

Jag skulle vilja ha ett badkar i mitt vardagsrum.
Eller ett vardagskar i mitt badrum.

¨¨¨¨¨¨~~~~~
Dagens ord...

Filologi
http://sv.wikipedia.org/wiki/Klassisk_filolog

ftpcdwtkm

Återvänder till stoiskt tillstånd. Inåt.
Lugn.

Osårbar.


c~

"Sedan barnsben har vi tränat in ett visst beteende och vi reagerar fortfarande robotmässigt på samma sätt. Är vi inte medvetna om det, ser vi inte heller hur vi lika robotmässigt reagerar på det stora och välorganiserade maskineriet. Hur vi har blivit robotar, kollektiva osjälvständiga vasaller till makthavare , politiker och utbildningar. Hur vi ansluter oss till ideologier som inte springer fram ur vår egen inre sanning, utan som vi fångas in i, som blivande redskap för den mer eller mindre aggressiva ideologin eller dogmen. Ett nytt steg, men bara till nya vanföreställningar, som oftare är byggda på aggressivitet än kärlek. Detta kan endast hända den som inte lever sitt eget liv, utan efter gamla inpräglade värderingar"
- Louise Minerva Frostegren, Fil kand. Drömterapi och Författare.

RSS 2.0