reflections.

If you're going to be a slut, you might aswell be a professional slut. (?)

---

Inatt är det exakt ett år sedan jag försökte hänga mig i ett träd uppe vid observatorie lunden.
Påminner mig om varför jag måste käka 6 piller om dagen. Snart 13.

222

Jag har tagit mig vatten över huvudet.
Nu ska jag pumpas med mer piller, 200 mg lamotrigin om dagen.

När jag mår bra så saknar jag det, jag dras till det.
Trubbel.Det spelar ingen roll hur många tabletter jag tar, jag kommer aldrig återfå någon form av självkontroll. Och jag kommer aldrig kunna återgå till den jag var innan allt det här. Oskyldig. Jag kan fortfarande trycka på stopp. Jag vet att jag borde. Det tar emot. Min kropp skriker men jag kan ändå inte sluta gå. Jag vill inte, men jag vill veta.
Jag gör mig skyldig.

Cinnamon, raspberry stripes.

Vad är kärlek utan trubbel?
Ingen skulle äta socker med sked.
Vad är sötma utan det beska?
Man behöver alltid något att kontrastera med.
För man vet inte vad man haft förrän man förlorat det,
eller vunnit det åter.

You are going to wonder ...Tack till mig själv

läser igenom en gammal dagbok och hittade precis vad jag behövde höra just nu...

18 augusti 2010
"För att ta en metafor... (säkert världens fulaste metafor någonsin)

Livet är skit? ok.
skit är gjort av kol.
Du kan antingen fortsätta att skita ner dig.
Eller börja sätta lite press på dig själv. För alla vet att när kolmolekyler sammanpressas tillräckligt länge under värme bildas diamant.

Du måste bara hitta rätt tryck och rätt hetta... Så det är lika bra att sätta igång!"

---


Break my bubble...


Skrattar tyst...

Låter som någon jag känner ...

"Personer i den otrygga-undvikande gruppen är ofta mycket sociala. De är bra på att ta folk och är omtyckta av sin omgivning. Ofta är de måna om sitt yttre och tycker om att hålla sina hem i ordning. De brukar vara uppskattade av arbetsgivarna eftersom de ofta är mycket ambitiösa och sköter sina  jobb på ett utmärkt sätt.
Personer som tillhör den här gruppen känner sig inte riktigt tillfreds med att vara nära andra människor. De upplever ibland att andra vill vara mer intima än vad de själva tycker känns bra. Därför tenderar de att hålla en viss distans i sina relationer. I inledningsskedet av ett förhållande är de måna om sin integritet och tycker inte om när saker och ting utvecklas för fort. I mer långvariga relationer får de ibland höra att de är för perfekta och att de är svåra att komma in på livet.
När de träffar en potentiell partner och försöker bedöma om en relation är värd att satsa på försöker de ofta tänka sig fram till svaret snarare än att undersöka vad de känner. De styrs alltså mer av tankar än av känslor i sina relationer.
Personer i den här gruppen tycker inte om att vara beroende av en annan människa, och ser ogärna att någon annan är beroende av dem. De tror sig klara kriser bättre på egen hand än om de måste samspela med någon annan. När de känner sig pressade i samband med en relation har de en tendens att vilja vara för sig själva. Ibland upplever de ensamheten som en skön vila jämfört med de krav på närhet som ställs i en relation.

[...]

Mats har en otrygg-undvikande anknytning
.
Mats växte upp tillsammans med två stressade och hårt arbetande föräldrar som hade svårt att leva upp till hans krav på närhet. När Mats grät lät föräldrarna ofta honom gråta utan att ta upp honom. Kanske trodde de att detta skulle lära sonen att bli självständig. Bara om Mats var lugn och inte krävde någon närhet kunde föräldrarna tänka sig att låta honom vara nära dem en stund då och då.

Som liten lärde sig Mats att med hjälp av tankar och slutsatser komma fram till hur han skulle bete sig för att accepteras av föräldrarna. Samtidigt lärde han sig att bortse från sina känslor. Under uppväxten fick han alltså bra träning i förnuftigt tänkande, men begränsade erfarenheter av att hantera sitt känsloliv. Som vuxen tycker Mats överhuvudtaget inte att känslor är en särskilt viktig del av livet. Han betraktar sig mer som den tänkande typen. Mats problem med att uppleva känslor leder till att han har svårt att bli förälskad. När han väl blir intresserad av någon försöker han tänka sig fram till om han vill ha relationen eller inte, snarare än att känna efter. I de relationer Mats haft har han anklagats för att vara kylig och avståndstagande. Vad ingen partner kan förstå, och vad Mats själv inte heller kan veta såvida han inte får lite hjälp, är att denna kyliga distans i grunden är hans enda strategi för att skapa närhet. Problemet är naturligtvis att strategin utformades för att passa hans föräldrar, men inte alls fungerar lika bra på de han är intresserad av som vuxen. [...]

Låt oss säga att Mats en dag blir intresserad av någon han träffat via nätet eller kanske på jobbet. De bestämmer sig för att gå ut och äta ihop. Till skillnad från trygga Emma kan Mats inte utgå från att partnern kommer att kunna tycka om honom som han är. Eftersom hans relationsmodell säger att andra människor i grunden är avvisande så måste han försöka fånga deras intresse genom att briljera. Han är noga med att se bra ut och han talar gärna om sina framgångar i yrkeslivet och annat som kan tänkas imponera. Däremot talar han ogärna om känslor. Detta hindrar inte att Mats är väldigt trevlig och lätt att umgås med. Den strategi för att skapa närhet som finns bevarad i hans inre relationsmodell sägera att han måste anpassa sig till andras behov för att inte bli avvisad och han är därför påfallande smidig, tillmötesgående och rolig. Han vet hur man gör för att få folk att må bra.
Mats träffas sin potentiella partner några gånger. Mötena är roliga och spännande och han förstår att hans känslor är besvarade. Men vid tredje dejten händer något. Inom Mats vaknar nu den starka längtan efter närhet som funnits väl dold inom honom i hela hans liv. Han är inte medveten om det själv, men innerst inne vill han bara kasta sig i famnen på kvinnan som sitter framför honom och stanna där.
I samma ögonblick som dessa känslor dyker upp reagerar Mats relationsmodell blixtsnabbt. Tusentals ögonblicksbilder av smärtsamma avvisanden för länge sedan säger Mats att han är en avskyvärd person som ingen kan älska. I samma ögonblick känner Mats att han måste öka avståndet.
Mats är inte medveten om vad som sker inom honom. Det enda han märker är att han plötsligt ser fel och brister hos sin dejs som han inte sett tidigare. Kanske har hon fel intressen eller fel klädstil. Han tänker att saker och ting gått lite väl fort och slås av att han egentligen inte alls känner sin potentiella partner. Mats fylls av tvivel på om han överhuvudtaget är intresserad av henne.

Alla de grubblerier och tvivel på partnerns lämplighet som plötsligt dyker upp hos Mats har bara ett syfte: att förmå honom att öka avståndet. Det är som om relationsmodellen styr Mats med fjärrkontroll från en del av hans inre som han inte medvetet kan överblicka. I sitt medvetna jag är Mats övertygad om att alla invändningarna är fullt rimliga. Han tror att han har träffat fel person. Det kan han naturligtvis ha rätt i. Problemet är att Mats inte kan veta något om den saken på ett såhär tidigt stadium. Det faktum att han var mycket intresserad vid de två första mötena tyder också på att det plötsliga tvivlet är sprunget ur relationsmodellens krav på ökad distans snarare än rimliga tvivel på partnerns lämplighet."

- Dan Josefsson, journalist & Egil Linge, psykolog och psykoterapeut. Ur boken "Hemligheten", sidorna 29 & 59-64.

Äsch.

Pallade inte spela några spel. Antar att jag förlorade.
(eller så växte jag som människa)

Can't get me off ...


Part time


-

Kan man bli deprimerad även fast man käkar antidepp?

Bye bye baby


M.I.A.O.O.O.


Miss you already


You are faboulous

I like you so very much...

Today, I really don't care...

I'm not sure if I dare to care
or if I have the energy,
'cause you're making it very hard.

Murar


hot cold scared bold

Don't wanna grab you to have you, don't wanna fold you to hold you, don't wanna fool you to rule
Just want you here.

outside the box

Jag var extremt sårbar och jag var tvungen att dekonstruera och kategorisera min verklighet för att skapa någon form av distans, för att överleva. Jag försökte tolka varje drag. Inte hamna i schack matt.

Jag tror jag var 14 eller 15 när jag fick insikten att livet inte är ett spel.

Vi är människor. Vi är inte rationella varelser som lever efter osynliga regler. Om du tänker att livet är ett spel så blir det så, därför att det är så du väljer att se på det och det är så du kommer att uppleva det. Men det är viktigt att inse att det bara är din efterkonstruktion.

Jag är inte någon jävla schackpjäs som du kan välja att placera i någon jävla ruta som är antingen svart eller vit på ett schackbräde som vi kan kalla för livet.

Jag är en vuxen människa.
Det trodde jag att du också var.


(men visst.... om du vill spela - förbered dig på en sjuhelvetes jävla match)

Why so scared?You like me
I like you
nothing more, nothing less
don't turn this into a mess

FUUUUUUUCKKKKSFUCK. FUCK. FUCK.

Game

Playing hard to get isn't good advice, but it gives good result
and being bad is my vice ...
I need to fool you to rule you

How's it hangin'?RSS 2.0